Wij zijn RAVIA, een bureau voor architectuur en ontwerpend onderzoek. Vanuit een brede interesse wordt er gewerkt aan diverse opgaves binnen de gebouwde omgeving. Als architect voelen we ons verantwoordelijk voor het leveren van een relevante maatschappelijke bijdrage. Onze ambitie is middels onze multidisciplinaire benadering een bijdrage te leveren aan de sociale en ruimtelijke omgeving. 

 

RAVIA is Zeeuws van oorsprong, gevestigd in Zierikzee, gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland. Het bureau heeft een bijzonder band met de stad. De rijke traditie van de stad fascineert en motiveert ons tot het met grote aandacht vormgeven van de gebouwde omgeving. De stad heeft haar rijke traditie grotendeels te danken aan de grote welvaart van omstreeks de 12e eeuw tot en met de 17e eeuw. De welvaart is nog goed terug te zien in het huidige stadscentrum. De middeleeuwse structuur van de stad kenmerkt zich door smalle straten en knusse pleinen die op een organische manier zijn gegroeid.  Vele verschillende rijk gedetailleerde gevels sieren de straten. Het grote contrast van de historische compacte fijnmazige structuur middeleeuwse stad met het open agrarische landschap, versterkt de geborgenheid van de stad. 

 

We geloven in de kracht van samenhang en helderheid binnen onze projecten. Onze achtergrond in de bouwtechniek en esthetiek geeft ons de mogelijkheid het gehele ontwerpproces te overzien en te organiseren. Hierdoor kunnen we kansen, uitdagingen en belemmeringen met elkaar verweven tot een helder elegant geheel.

Methusalem
Martijn Ravia

Ik ben Martijn Ravia, opgegroeid in Zierikzee een stad op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. In 2022 heb ik RAVIA office opgericht in Zierikzee, Nederland. Gedreven tot het maken van kwaliteit en het werken aan architectuur in mijn eigen woonomgeving. Op een ingetogen manier trachten we van alle afzonderlijke elementen tot een helder en elegant geheel te komen.

 

Ik heb aan een breed scala projecten mogen werken tijdens mijn ervaringen in zowel de bouwpraktijk als bij architectenbureau’s. Dit helpt me om gedegen en bewuste keuzes te maken gedurende het gehele ontwerpproces. Van Schets tot en met realisatie. 

 

Gedurende deze periode kwam het besef dat architectuur niet alleen over gebouwen gaat, maar ook over mensen en natuur. Het mooiste aan mijn werk is dat ik betekenis volle ruimtes kan creëren, waarin het geheel meer is dan alle afzonderlijke elementen. We streven met onze gebouwen naar samenspel van functionaliteit en elegantie.

 

RAVIA office werkt aan het hele bouwproces, van kleine aanbouw tot complexe bouwwerken, van schets tot realisatie. Ik ben trots dat we met het bureau het vertrouwen krijgen van onze opdrachtgevers om samen aan geweldige projecten te kunnen werken.