X

KURGI TOWER

In een wereld die versnelt en gedomineerd wordt door technologie, verandert alles zo snel, dat zelfs de gedachte daaraan me gestrest maakt. De Kurgi farm is een van de plaatsen die een toevluchtsoord is tegen een druk en stressvol leven.

 

Een bijzondere uitkijktoren op een prachtige en schilderachtige locatie in Letland. Het project is gelegen in het Noord-Letland Biosphere Reserve, een afgelegen locatie in een uniek stukje natuur. De locatie daagt het project uit om uiterst zorgvuldig om te gaan met de natuur en de beschikbare middelen. Daarom zoeken we de grenzen op van wat we als mens nodig hebben om ons veilig en comfortabel te voelen. Dit resulteert in onze belangrijkste focus om de benodigde materialen en installaties voor de uitkijktoren te verminderen. Dit geeft het project het voordeel dat het extreem duurzaam is, met de focus op low tech oplossingen.

 

De uitkijktoren is opgebouwd uit een doorlopende helling die de gasten tot 35 meter hoog brengt. Door de spiraalvormige hellingbaan kunnen de gasten omhoog bewegen, terwijl ze ook draaien, wat een prachtig overzicht geeft.

 

Jaar 2020
Locatie Noord-Letland Biosphere Reserve
Fase Ontwerp